Tantrinen Rakastelu: Fyysinen 29.9.

Ensimmäinen lauantai: Fyysinen

Fyysinen keho ja sen virtaavuus ovat avaimet tantriseen rakasteluun. Se on maadoittumisen väline ja materiaalinen perusta olemassaololle, siis myös rakastelulle. Lähdetään siis sieltä (täältä) liikkeelle.

Kohtelemme helposti kehojamme kulkupeleinä, palvelijoina, ja kiukustumme jos se ei toimi niin kuin pitäisi. Se kertoo mielestäni paljonkin ajastamme, meistä ja meidän tietoisuudesta. Usein kun sanotaan minä, tarkoitetaan jotain muuta kuin kehoani, identifioidutaan johonkin, joka vain asuttaa tätä huikeaa organismia. Näkisin, että olemme evolutiivisessa vaiheessa, jossa olemme ylittäneet pelkän eläimellisen vaistonvaraisen tietoisuuden, mutta emme ole vielä pystyneet sisällyttämään sitä myös tähän uudenlaiseen tietoisuuteen. Ja onhan se haastavaa, varsinkin kun maailma ryöpyttää päällemme loputonta stimulaatiota, jollaiseen määrään fyysinen järjestelmämme ei ole vielä sopeutunut. Kivikautiset aivomme vastaavat turruttamalla aisteja, ja järki on korvannut vaistot. Tarkoitukseni ei ole ihannoida mennyttä, vaan tarjota mahdollisuuden saada kaiken. Mistä yleensä pidän.

Tantrakursseilla on lopulta kysymys orgastisten taikatemppujen opettelemisen sijaan aistien eli herkkyyden palauttamisesta. Ja sen integraatiosta: miten voin olla aistiva ja herkkä tässä maailmassa ilman että hajoan. Tästä syntyy oivallus Less is More. Kuihtuneen hienojärjestelmämme ja tukkoisen kehomme elvyttämiseksi meidän tulee opetella rentoutumaan ja rauhoittamaan kehomme kierroksia sekä vahvistaa hermostoa kestämään kaiken mahdollisen nautinnon. Mieleeni painui opettajani kysymys, ”Miten paljon nautintoa sinuun mahtuu?”. Vastaus on yhä enemmän ja enemmän, pikku hiljaa pystyn pysymään kaikelle nautinnolle läsnä, ja aina kapasiteetin laajentuessa saan lisää haastetta.

Hiljalleen tapahtunut elpyminen on tarkoittanut äänenvoimakkuuden lisäämistä liskoaivojen (eli aivorungon) viisaudelle, jotta havaitsisin paremmin kaikki väristykset, tunteet vatsanpohjassa ja rintakehällä, huomaisin kehoni sykkeen ja hengityksen tiheyden. Tässä pääsemme siihen mitä se sisällyttäminen voi olla: kun olen tietoinen kehoni kierroksista, se itsessään jo rauhoittaa, koska se aktivoi myös aivokuorta. Eli sen sijaan, että eläin meissä tapahtuu huomaamattamme koko ajan aivorungon ja limbisen järjestelmän tasolla niin että aivokuori pyörittää ajatuksiaan, tuomme tietoisuuden kehoon kuuntelemaan sen viestejä, ja näin harmonisoimme aivojemme kaikki tasot yhteen. Mistä muuten meditaatiossa on kysymys. Olen kokenut, että läsnäolo kehossa onkin tehokkain tapa hiljentää mieli, koska lopulta keho on se, joka on hyvin konkreettisesti vain tässä hetkessä.

Kyky valita ejakuloiko tai laukeaako, voisi olla toinen esimerkki sisällyttämisestä. Se että on täysin läsnä kehossa, niin että tuntee tasan tarkkaan nautinnon hienoisimmat muutokset, mahdollistaa tämän valinnan. Seksiin liittyy paljon kenties tiedostamattomia kivikautisia käyttäytymismalleja. Tarve päästä pukille on hyvin biologista, mutta sen päälle kasatut häpeän, statuksen ja ideoiden kerrokset ovat tehneet siitä monimutkaista tai ihan vaan dopamiininarkkausta, purkautumiskeinon tai velvollisuuden. Jonkinlainen suorituspaine tekee toimituksesta helposti nopean, ettei sapelihammastiikeri yllätä kesken touhujen. Tiedostamalla ja hyväksymällä halumme, tuomalla turvan seksiin, voimme ylittää nämä piilotetut uudet ja vanhat käyttäytymismallit. Ja sisällyttämällä (ja vapauttamalla!) kokonaisen hillittömän eläimen voimme antautua ja heittäytyä aivan erilaiselle rakastelun ulottuvuudelle, jossa keho liikkuu itsestään hurjemmin kuin mitä osaat. Tähän aiheeseen tietenkin liittyvät erottamattomasti myös varjot, traumat ja ehdollistumat, jotka niin tehokkaasti harhauttavat meitä, mutta niistä lisää seuraavissa osioissa. Usein tantrinen rakastelu mielletään pelkkänä silmiin tuijotteluna tai kummallisena huohottamisena. Niistä on helpompi päästä olennaiseen jyvälle. Nopeus ja voimakkuus ovat intensiivisempää stimulaatiota, jota voi olla haastavaa ottaa vastaan turruttamatta. Ja jälleen tulemme siihen, miten voimme saada kaiken laajentuneessa rakastelun kirjossa.

Rakastelu on meditaatiota, joka luonnostaan opastaa meitä miten parantua, herkistyä, laajentaa tietoisuuttamme, sekä kokea yhteyttä, kokonaisuutta itsessä, toisen kanssa ja kaikkeudessa.

Käsittelemme aihetta käytännössä Tantrinen Rakastelu -parikurssin ensimmäisenä päivänä 29.9. Pesällä. Lisää kurssista ja ohjaajien sielunmaisemasta: Tantrinen Rakastelu tai FB. Ilmoittautumiset ja kysymykset: info.somatantra@gmail.com