Tantrinen Rakastelu: Energeettinen 13.10.

Toinen lauantai: Energeettinen

Olen pohtinut, mitä “energia” tai “energeettiset kokemukset” voisivat fyysisen kehon tasolla olla. Ehkä sitä, että herkistymme aistimaan ylipäätään tarkemmin, sitä mitä kehossamme jo tapahtuu, eikä mitään uutta. Niin ainakin minulle kävi, tuntui kuin eräs aisteistani olisi elpynyt, aisti, jota en ikinä ollut osannut kaivata. Niin kuin syntymäsokea olisi alkanut näkemään? Ikäänkuin sisäinen tuntoaisti olisi herännyt eloon. Ensimmäinen energeettinen kokemukseni oli kun sain käsiini kiven, joka hohti sateenkaaren väreissä. Tunsin kivestä lähtevän virtaavan kehän käteni kautta sydämeen ja toista kättä takaisin. Seuraavaksi tunnistin, että eräässä paikassa tuntui “parantava energia”, en osannut luonnehtia tuntemustani muilla sanoilla, vaikka kovasti koitin olla uskomatta energioihin. Sitten istuin ihastukseni vieressä bussissa reidet koskettaen, ja suunnattomat nautinnon aallot kulkivat lävitseni alhaalta ylös. Kysyin: “Mitä sä oikein teet mulle?” Ja tyyppi vastasi kylmän rauhallisesti: “Mä rakastelen sua energeettisesti.” Heh. Mitä siihen sitten sanomaan. Siitä on kuusi vuotta aikaa, ja kykyni aistia näitä sisäisiä värinöitä on vain vahvistunut ja selkeytynyt sen jälkeen.

Pohdin, voisiko se olla kehomme sähköä, sillä kokemus on lähimpänä sähköiskua, mutta pehmeää ja ihanaa sellaista. Joko niin, että se kulkee pitkin hermostoa, tai sitten faskiaverkkoa, koko kehon kattavaa vesistöä, joka välittää kollageenisäikeiden liikkeen generoimaa sähkölatausta (Keown, The Spark in the Machine). Tai sitten sydämen tai aivojen magneettikentän värähtelytaajuuksien muutosten aistimista. Tai sitten happea veressä (chi, prana, henki).
Perinteistä joogaa opiskellut ystäväni totesi, että ei sillä vain ole mitään fyysistä vastinetta.

Ehkä sillä ei ole mitään väliä, mitä se lopulta on tai ei ole. Energioiden fiilistely on rakastelun kannalta hauskaa ja edelleen kehotuntemusmeditaatiota hienovaraisemmaksi vievää. Energian esteettömällä virtaavuudella tuntuu olevan myös terveyden kanssa paljon tekemistä. Tukkoinen olo voi indikoida jotain mikä on muuttumassa jonkinlaiseksi pahoinvoinniksi. Se toimii myös toisinpäin: kun tarpeeksi voimakas energiaryöppy liikkuu kehon läpi, se puhdistaa tukoksia tieltään. Rakastelu on helppo tapa generoida tällaista voimaa, paitsi että olemme tottuneet purkamaan sen ulospäin ejakulaation tai muuten vaan räjähtävän orgasmin muodossa. Perehdymme siihen kurssilla, mitä muuta energialle voi tehdä.

Terveydellä viittaan psykofyysissosiaaliseen kokonaisuuteen, en pelkkään ruumiiseen. Se että elämänvoima pääsee ravitsemaan kehon keskuksia (chakroja), kokemukseni mukaan tasapainottaa olemusta.
Ken Wilber kirjoitti jotain tähän tapaan, että on kauhean vaikeaa kuvitella juurtumiseen liittyvää keskusta nenänpäähän tai rakkauteen ja anteeksiantamiseen liittyvää korvannipukkaan. Että väliliha ja rinnan keskusta tuntuvat jotenkin paljon loogisemmilta paikoilta noille keskuksille, uskoi sitten chakroihin tai ei. Rakastellessa (itseään) voi vaikka suunnata huomionsa kurkun alueelle, jos kokee että on hankalaa puhua totta tai kaipaa luovuudelle lisää pontta, tai yhdessä kumppanin kanssa voi suunnata huomion yhteyden tunteeseen rintakehien välillä, jos tuntuu että suhde kaipaisi enemmän rakkaudellisuutta. Tai sitten voi jättää tavoitehakuisuuden sikseen, ja tunnustella vain että missä tuntuu ja missä ei, ja miltä se kaikki tuntuu.

Vilpittömästi pohdin, että miksi nämä energiat ovat niin iso juttu. Kai jos meinaa opettaa mitä tantrinen rakastelu on, niin siihen pitää sisällyttää se miten huohottaa ja väristä nautinnosta ilman fyysistä kosketusta, sillä onhan se nyt jännää. Onneksi turhautumiseni hetkellä minulla oli mahdollisuus jakaa tätä opettajani Shanti Limnellin kanssa. Aluksi hän jakoi ihmettelyni, kunnes hetken mietittyään hän muistutti minua eräästä tantran keskeisimmästä asiasta. Miten hyvä ja tavallaan helppo alusta rakastelu on oppia kaikenlaista muusta maailmasta ja elämästä. Se että seksin kautta (tai jossain muussa yhteydessä) oppii kokemaan omat ja toisen energiat, antaa meille kokemuksen siitä että olemme muutakin kuin tämä pelkkä keho. Alamme kokea kaikkea muutakin energeettisellä tasolla, kun tämä uusi “aisti” aukeaa meille. Ehkä seksi on siitä hyvä leikkikoulu, koska sen aikana olemme usein vähiten kontrollissa, emme kyseenalaista niin paljoa tai yritä esittää jotenkin normaalia, niin monet ei-normaalisti tapahtuvat asiat mahdollistuvat.

Käsittelemme aihetta käytännössä Tantrinen Rakastelu -parikurssin toisena päivänä 13.10. Pesällä. Lisää kurssista ja ohjaajien sielunmaisemasta: Tantrinen Rakastelu tai FB. Ilmoittautumiset ja kysymykset: info.somatantra@gmail.com