Tantrinen Rakastelu: Oleminen 10.11.

Viimeinen lauantai – Oleminen

Olemisesta kaikki sai alkunsa. Olemisesta myös tämä kurssi sai alkunsa. Se jonkinlainen laatu rakastelussa, mitä en ollut ennen kokenut, sai minut unelmoimaan sen jakamisesta yhdessä Tomin kanssa . Mitä se on, on kovin vaikea välittää sanoin, sillä se on niin paljon enemmän, kuin mihin sanat yltävät. Tomi kuvasi sitä jotenkin näin: “Pyrin aistimaan sinut aivan kokonaan rakastellessa, niin että olen itsessäni läsnä ytimessä, jollain perustavimmalla, laajimmalla ja sisäisimmällä tasolla, joka on oikeastaan samaa kuin sinussa. Levätä, olla siinä perustalla, mikä on kaiken olemisen ytimessä. Tuntea meitä yhdistävä olemassaolo sinun läpi, meidän ympärillä.”

Tämä laatu on jotain, joka on tullut tantraopintojeni myötä tunnistettavaksi, mutta ei sanoitetuksi, tutuksi tai opetetuksi. Voi tosin olla, että sen luonteeseen on sisäänkirjoitettu, ettei se varsinaisesti tule koskaan tutuksi. Kuitenkin minussa on syttynyt halu jakaa tätä oivallusta, syvyyttä ja sellaista intiimiyden laatua, joka on vähintäänkin aika tyhjentävää. Ehkäpä tässä olisi jotain ammennettavaa muillekin tantrisille tutkimusmatkailijoille. En ole ihan varma miten sitä välitetään, tai onko monen vuoden meditaatiopohja edellytyksenä tämän tason tuntemiseen, mutta kokeillaan.

Olemme tällä kurssilla tähän mennessä käsitelleet kumppanin kohtaamista sekä fyysisellä että energeettisellä tasolla. Lisäksi olemme tutkineet varjoja: sitä mitä yleensä haluamme pitää pimennossa toisiltamme. Olemme tähän asti tutkineet näitä toisistaan erillisinä tasoina, mikä ei kuitenkaan todellisuudessa pidä paikkaansa, sillä ne ovat äärimmäisen yhteen nivoutunut, erottamaton kokonaisuus. Mitä siis on se, joka nämä kaikki yhdistää, nivoo kokonaisuudeksi? Kuka on se, joka kaiken kokee? Mikä on se kehä, joka ympäröi yinin ja yangin?

Kun olet avoin kaikille tasoille, voit ottaa askeleen taaksepäin ja kokea kaikki tasot kerralla, yhtenä, ykseytenä. Oleminen on kaikkien tasojen takana ja integroi ne toisiinsa. Jos jäät jumiin varjoihin, et näe niiden taakse. Samoin ihanat energeettiset pyörteet tai fyysinen nautinto voivat harhauttaa vielä laajemmasta olemisesta, eli siitä mikä on niiden, ja kaiken, taustalla. Oleminen tapahtuu ja on kaikilla tasoilla yhtä aikaa. Integraatiossa kaikki tasot saavat olla, levätä olemassaolossa: kaikki on hyvin. Oleminen on lepäämistä elämän vauhdissa.

Kun olet astunut askeleen taaksepäin elämän ilmiöihin samaistumisesta, voit ottaa askeleen eteenpäin mukanasi mahdollisesti uudenlainen ymmärrys siitä, mihin olet astumassa. Askel eteenpäin vie sinut mukanaan elämän pyörteisiin ja loputtomiin ulottuvuuksiin. Askel taaksepäin mahdollistaa laajemman perspektiivin ja kontekstin. Askel eteenpäin on sen kohtaamista, mitä ikinä sillä askeleella tulee vastaan. Askel taaksepäin luo tilaa tietoisuudelle. Voisi kuvitella, ettei tällä tavalla etene mihinkään, mutta yhtäkkiä sitä huomaakin, ettei oikeastaan itse tarvitsekaan liikkua, sillä elämän virta ottaa mukaansa ja liikuttaa sinne ja sillä tavalla millä kuuluukin. Oleminen on dynaamista ja staattista samaan aikaan.

Ei tarvitse olla suuntaa, tavoitetta, eikä siten yrittämistä päästä sinne. Elämä liikuttaa sinne, mihin se liikkuu, kun ei yritä muuta. Mitä on, kun lakkaat yrittämästä? Olemisessa on kysymys jostain pyhästä. Ihmeestä. Ihmeen ihmettelystä. Ihmetystä luonnehtii uteliaisuus, avoimuus vastaanottaa se mitä on, sellaisena kun se on. Siinä kohtaavat rakkaudessa pehmenevä hyväksyntä ja avoin syli, sekä ihmettelevä mieli, joka luo tilaa kaikelle kokemukselle ja sen perimmäiselle ykseydelle.

Tantrinen, kokonaisvaltainen ja joka tasolle avoin rakastelu johtaa itsessään kokonaiseksi tulemiseen. Kumppani näyttää meille erilaisuutensa ja vastakohtansa, joista voimme oppia tuntemaan omat vastaavat taajuutemme. Täydennymme ja vapaudumme, askel eteen ja askel taakse. Kun omat sisäiset vastavoimat löytävät itsensä toisistaan, emme etsi niitä enää ulkoa, kuten kumppanista. Silloin voimme laajentua käsittämään kehän, joka ympäröi ja sisältää yinin ja yangin, elämän näennäiset vastakohdat, jotka sisältävät osan toisistaan. Emme enää kaipaa, janoa tai tarvitse toista, mikä vapauttaa molemmat olemaan ja elämään sellaisina kuin olemme. Annamme kumppanillemme tilan olla suomalla sen itsellemme.

Oleminen on viimeinen päivä tätä kurssia, joka on jo käynnissä. Jos kiinnostuit tästä ja kenties haluaisit jotain vastaavaa tulevaisuudessa, tai sinulla on muuten vain kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä info.somatantra@gmail.com. Kurssi järjesteään Pesällä. Lisää kurssista ja ohjaajien sielunmaisemasta: Tantrinen Rakastelu tai FB.